Henkilöauton öljynvaihto

Moottoriöljyn tärkein tehtävä on huolehtia moottorin voitelusta, ja näin estää kulumista ja pidentää moottorin käyttöikää. Vaihtamattomat moottoriöljyt altistavat moottorin kulumiselle ja vioittumiselle. Moottorin ollessa käytössä öljyyn kertyy metallihiukkasia ja polttoaineen palamisesta syntyvää polttojätettä. Tällöin öljyn voiteluteho heikkenee ja saattaa aiheuttaa moottorin lämpötilan nousun, josta seuraa kiinni leikkautuminen ja mahdollinen vioittuminen. Öljyt vaihtamalla varmistetaan paras voitelu ja huolenpito moottorille.

Autonvalmistajien ilmoittamat huolto- ja öljynvaihtovälit vaihtelevat paljon. Jotta moottorilla olisi mahdollisimman pitkä elinkaari, tulisi öljyt vaihtaa noin 15 000 kilometrin välein. Rengasmarket Tiiriön henkilökunta auttaa sinua mielellään öljynvaihdon tarpeen arvioinnissa!

Öljynvaihto autoon tapahtuu joko valuttamalla öljyt pois, tai imutekniikkaa käyttäen. Vaihto tulisi aina suorittaa moottorin ollessa lämmin. Moottorin ollessa lämmin varmistetaan, että öljyä saadaan mahdollisimman paljon pois. Öljyn vaihto valuttamalla alkaa öljypohjan tulpan irrottamisella ja keräysastian asettamisella, johon vanhat öljyt valutetaan. Samalla on hyvä tarkistaa, ettei tulpan tiiviste ole jäänyt kiinni autoon.

Öljyjen poistamisen jälkeen on hyvä myös tarkastaa tiivisteen kunto ja tarvittaessa vaihtaa se. Saman toimenpiteen voi suorittaa myös öljynsuodattimelle, jonka jälkeen öljynsuodatin ja tiiviste asennetaan paikalleen. Tämän jälkeen öljypohjan tulppa asennetaan takaisin ja voidaan aloittaa uusien öljyjen asettaminen moottoriin. Öljyn täyttämisen jälkeen tarkastetaan öljyn määrä ja käynnistetään auto, jota pidetään hetki käynnissä öljynpaineen tasaamiseksi. Öljynpaineen varoitusvalon sammuttua sammutetaan moottori ja tarkastetaan öljyn määrä uudelleen. Öljyä lisätään tarvittaessa niin kauan, että sitä on oikea määrä.

Rengasmarket Tiiriö palvelee sinua öljynvaihtoon liittyvissä toimenpiteissä ja kysymyksissä ammattitaidolla ja vankalla kokemuksella.

Olemme nyt BestDrive. BestDrive by Continental on uusi, henkilökohtainen täyden palvelun talo sinulle ja autollesi. Uusi nimi ja uusi palvelu, tehty kaikille autoilijoille. Ja jokaiselle autolle. Lue lisää bestdrive.fi tai varaa aika.